Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5 Slideshow Image 6
Да сътворим заедно уют и хармония за вашия дом!
Приемаме вашите нужди при сърце и работим заедно ръце за ръце!
Вашият избор е гарантиран от качеството, което предлагаме!
Стремежът ни е обслужване на ниво, на което да се чувствате уважавани и значими!
Доверете се на професионалистите от търговски комплекс Парос. Ние ще ви помогнем да направите най-добрия за вас избор!

Строителни материали

Строителни материали

Изберете продукт

Информация за избрания продукт

Минера

Основната дейност на фирма МИНЕРА е производство, внос, износ и продажби на едро и дребно на строителни материали. Вносът на строителни материали е от водещи в своя бранш фирми от Германия, Италия, Испания, Австрия, Полша и Турция, а износът - към Гърция, Сърбия и Македония. От 2001 година МИНЕРА произвежда PVC профили за фаянс и теракота.

Артикулите, предлагани от фирмата са:
- декоративни профили за фаянс и теракота от PVC, алуминий, месинг, стомана; профили за преходи между различни настилки, за оформяне на стъпала; первази за под и кухненски плотове - над 20 цвята;
- PVC системи за отводняване - улуци и тръби, отводнителни шахти и канали, решетки и сифони;
- вентилационни решетки и вентилатори; ревизионни отвори на магнити и шарнири, готови ревизионни вратички от PVC;
- декоративни корнизи от полистирол (стиропор) и полиуретан - голямо разнообразие на модели на тези изключително леки и лесни за монтаж декоративни елементи;
- топлоизолационни платна за таван и стени;
- декоративни греди от полиуретан – перфектна имитация на дърво в няколко цвята и на метален трегер, леки и лесни за монтаж.

Водоотвеждащи системи (улуци, канали, шахти)

Водоотвеждащите системи за покриви, или иначе казано улуците и водосточните тръби, са необходими за всеки покрив по нашите географски ширини. Благодарение на тази система, попадналата вода на покрива се улавя и отвежда далеч от сградата, като по този начин се предпазва фасадата, стените, фундамента и всички други подпокривни и фасадни елементи от прекомерно овлажняване. В същото време водоотвеждащите системи могат да бъдат умело използвани и като декоративен елемент, подчертаващ или дооформящ архитектурата на дадена сграда.

В наши дни и при нашите климатични условия е немислимо завършването на сграда, без направата на водоотвеждаща система от улуци и водосточни тръби. Пренебрегването на подобна процедура би могло да навреди сериозно на дадена постройка и да съкрати значително живота й. В същото време предлаганите на пазара покривни водоотвеждащи системи осигуряват надеждна защита на подпокривните елементи като фасада, стени, фундаменти на сградата и други.

Съвременните продукти в тази област представляват съвкупност от всички необходими елементи: улуци, водосточни тръби, закрепващи скоби, водосборни казанчета, кривки, над- и подулучни поли и т.н. Освен това те се предлагат в няколко форми за улуци (полукръг, трапецовидна, правоъгълна) и кръгла или квадратна за водосточни тръби. Практиката е наложила използването на тези форми, като най-често изборът им се определя от естетическото възприятие на сградната архитектура, от възгледа на архитекта или предпочитанията на инвеститора.