Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5 Slideshow Image 6
Да сътворим заедно уют и хармония за вашия дом!
Приемаме вашите нужди при сърце и работим заедно ръце за ръце!
Вашият избор е гарантиран от качеството, което предлагаме!
Стремежът ни е обслужване на ниво, на което да се чувствате уважавани и значими!
Доверете се на професионалистите от търговски комплекс Парос. Ние ще ви помогнем да направите най-добрия за вас избор!

Стенни и подови облицовки

Стенни и подови облицовки

Изберете продукт

Информация за избрания продукт

Ламинирани паркети

Ламинираните паркети са едни от най-добрите заместители на твърдата дървесина, прилагани най-често като ламинирани подови настилки. Самият продукт води своето начало от 90-те години на миналия век в Швеция, когато е използван за евтина алтернатива на подово покритие.
Шведската компания Perstorp разработва технология за икономичен тип подова настилка, позната като ламиниран паркет, тоест ламинат. С годините качеството и характеристиките на материалите за производство са подобрени, използва се естествено дърво, устойчиви са на ултравиолетови лъчи, издържат на топлина, лесни са за почистване с вода, ацетон, а също така и не избледняват. Стандартно ламинатите се произвеждат от четири слоя:
- Най-горният слой е защитното покритие на ламинирания паркет, той е устойчив на износване, не се цапа лесно и не избледнява. Най-често съчетава различни синтетични смоли и естествени продукти. Понякога с цел по-добра защита, се използват частици от алуминиев диоксид, които образуват прозрачен кристален слой.
- Вторият слой съдържа имитиращи декори, с подходящи цветове, като това най-често са дърво (череша, орех, бук, ябълка, явор, дъб и др.), паркет, камък, теракота и различни декоративни подове, или от една до пет ивици в няколко цвята.
- Третият слой представлява ядрото. Той е най-важната част, по отношение на издръжливостта на ламината. Изработва се от HDF (high density fiberboard), което ще рече високо-плътни плочи от дървесни влакна. Те понасят върху себе си тежест от над 850 кг/м3. Дебелината им е от 5, 2 до 11мм.
Плътността на материала, също е от голямо значение, като колкото тя е по-голяма, толкова е по-издръжлива на влага и натиск.
- Четвъртият слой влияе за по-добра устойчивост и стабилност, както на ламела, така и за подовата настилка.
Някои ламинирани паркети съдържат и пети слой, помагащ обикновено за високата степен на звукоизолация. Също така, може да срещнете и ламинат с три слоя.
Ламинирани паркети предлагат лесна система за инсталиране, чрез заключване, позната като клик система. Това улеснява монтажа и го превръща в подходящ избор за всеки дом. Така вие без всякакъв опит и специални инструменти можете да монтирате бързо ламината.