Slideshow Image 1 Slideshow Image 2 Slideshow Image 3 Slideshow Image 4 Slideshow Image 5 Slideshow Image 6
Да сътворим заедно уют и хармония за вашия дом!
Приемаме вашите нужди при сърце и работим заедно ръце за ръце!
Вашият избор е гарантиран от качеството, което предлагаме!
Стремежът ни е обслужване на ниво, на което да се чувствате уважавани и значими!
Доверете се на професионалистите от търговски комплекс Парос. Ние ще ви помогнем да направите най-добрия за вас избор!
ПАРОС ООД е един от главните дистрибутори на строителни материали за централна България.
 

Бизнесът е моята младост,

Бизнесът е моята любов,

Бизнесът е моето семейство,

Бизнесът е моят живот!

Lorem ipsum dolor sit amet, consect

Lorem ipsum dolor sit amet, consect

Казват, че през живота си човек трябва да създаде семейство, да съгради дом, да посее дърво. Семейство създадохме, дърво може би посяхме повече от едно, дом съградихме..., но най-голямото предизвикателство, което се изправи пред семейството ни беше създаването на фирма "Парос".

Защо "Парос"? Много лесно обяснимо, защото децата ни се казват Павел и Ростислав.

И така след няколко месечни терзания с големи притеснения, но и с още по-голям хъс отворихме първия за нас магазин на ул."Орловска"23. Датата беше 15.09.1993 год.,първи учебен ден за учениците, първи ден и за нас. Чувствахме се като първокласници. Първата продажба от магазина беше една лопатка за смет, от ония металните, с дървените дръжки,които напомнят за детство, печка на дърва, но и много, много труд.

Започнахме с персонал от трима души. Двама продавачи и аз Георги Петков снабдител, управител и човек за всичко. С много труд и безсънни нощи се борехме да оцелеем. За година – две малкото магазинче от 45 кв.м. отесня. Насоките в дейността на фирмата се избистриха и започнахме да търсим по -голямо помещение. Започна се отново. Тичане, ремонти, преустройства и нови дограми, докато най-накрая на 01.06.1995г. се роди магазинът на ул."Орловска"126 срещу спортна зала "Орловец". Персоналът се увеличи, аз имах офис, но в него така и не намерих време да седна като шеф. Бях на 40 години. С помоща на верни приятели и много упоритост имахме собствено помещение за магазин. През 1996 г. открихме и магазин в град Севлиево. След още две години през 1998г. открихме такъв и в Горна Оряховица. Вече имахме три, но дали това беше достатъчно. Навлизането на големи вериги в държавата беше застрашително. Много малки магазинчета изгоряха и нямаше време за отпускане. Трябваше да се върви напред, защото казват "животът е бърз и динамичен, и докато се усмихнеш се озъбваш", а ние не искахме да се озъбим. Това ни накара да дерзаем още повече и започнахме да мислим за по-мащабни проекти. Наехме помещения в сградата на бившата кожарска фабрика. И отново ремонти, недоспиване, но и удовлетворение от постигнатото. Имахме още един магазин и складове, които побираха много повече стока. Времето вървеше персоналът постепенно се увеличаваше. Хората около нас работеха с желание и бяхме непрекъснато в услуга на клиентите. Влизахме в техните проблеми и ги изжи-вявахме като свои. Фирмата растеше, работата и тя. На 01.07.2000г. открихме магазин и във Велико Търново. Отново с мисъл за бъдещето играхме на търг и купихме складове до двора на пожарната. И отново ремонти, разрешителни, тичане по инстанции. Имахме още един склад, но трябваше да се мисли и за нов по луксозен магазин.

Така неусетно изминаха десет години от създаването на фирмата. Хората при нас както умеят да работят, така умеят и да се веселят. Отпразнувахме годишнината с много радост, приятели и колеги. Това разбира се не е единствения купон на който разпускахме душите. При нас всеки рожден ден е повод за веселие и макар и малък купон. Не усетихме как синовете ни порастнаха и възмъжаха... Това може би беше ново начало. Големият ни син вече беше пълноправен съдружник, а това беше голяма подкрепа и кураж.

Времето упорито ни дърпаше напред и започна преустройството на складовото помещение до пожарната. След много работа на 19.12.2005г. магазинът на ул."Кожарска"3 блесна с цялата си красота и Габрово и окръга се сдобиха с един хубав магазин.
Сега отново сме вперили поглед напред и складовете, които строим в северната индустриална зона на града са един от нашите приоритети, но това нека да остане мисъл за бъдещето.

Нашата задача е да обслужваме клиентите на ниво, на което те да се чувстват уважавани и значими.

Работим всеотдайно и упорито и това ни носи удовлетворение от постигнатото.